Cand.it. Interaktive Digitale Medierhttp://www.cand-it.aau.dk/shapeimage_2_link_0
FORSIDE            Forside.htmlshapeimage_4_link_0
DESTINATIONERNEDestinationerne.htmlshapeimage_5_link_0
LINKSLINKS.htmlshapeimage_6_link_0
HYGGENHyggen.htmlshapeimage_7_link_0
CLAUSCLAUS.htmlshapeimage_8_link_0

Mærsk IT

Gennem de første 100 år har A.P. Møller - Mærsk udviklet sig fra at være et familieforetagende til at blive en verdensomspændende gigant. De har aktiviteter i omkring 125-130 lande og kontorer i omkring 100 lande med over 100.000 ansatte.

Vores besøg var hos IT-afdelingen af Maersk line, som er en den division af Maersk som beskæftiger sig med søfart og fragt af containere med varer fra land til land og er verdens største aktør på søfart/transport markedet.

Her blev vi mødt af projektlederen indenfor IT-divisionen af Maersk line. Han fortalte os, ud fra store papirslides om det hierarki, arbejdsprocesser og arbejdsmetoder som han beskæftigede sig med dagligt.

Vi hørte bl.a. om hvordan IT-afdelingen var hierarkisk opbygget med en CEO, og dernæst en meget flad struktur af afdelingschefer og medarbejdere, så alle kunne vi være med til bidrage til arbejdsprocessen.  Dernæst fortalte han om de interne IT-systemer, som Maersk line bruger til at koordinere alle deres aktiviteter (Hvor er deres containere, hvad skal de næste gang, hvad vil kunderne gerne have, kundesupport osv.).  De havde p. t mange tusinde forskellige systemer, som de havde svært ved at overskue. Derfor var han blevet bedt om at være med og projektlede den proces de skulle igennem for at få et mere overskueligt antal systemer og derved en mere overskuelig infrastruktur. Desuden blev vi informeret om de modeller, som de brugte og hvilket værktøj som Maersk brugte til at vurdere IT-medarbejdernes arbejde.Efter det kom Troels Fedder Dietz, som er en tidligere kandidat studerende fra Interaktive, digitale medier, ind sammen med hans overordnede, som havde ansat ham for 2 år siden. Han fortalte om hvordan de var at blive færdig fra Universitetet og de tanker og følelser han havde omkring jobsøgning og da han rent faktisk havde fået jobbet. Derefter fortalte han om hvilke værktøjer han følte han havde fået med og som han fandt ud at han rent faktisk kunne bruge i erhvervslivet – ting som gruppearbejde, risk management, dadiu osv..

Efter det fortalte hans chef om hvilke processer som Maersk bruger når de søger nye medarbejdere og hvilke ting som Maersk ligger vægt på når de skal ansætte nye medarbejdere. Udover dette fortalte hun om Maersk som en arbejdsplads, hvor hun lagde vægt på at Maersk er en arbejdsplads hvor man hele tiden kan udvikle sig, da alle kan søge forskellige stillinger indenfor Maersk. I den afdeling hvor hun og Troels arbejdede kom de fleste fra forskellige retninger, der var sågar en kemiker, som tidligere var ansat i olie og gas i Maersk.

Det bedste var dog at der blev serveret kage, frugt, kaffe og sodavand under besøget. Tak til Maersk for det.


 

Design by Peter Vistisen & Martin Backlund Rasmussen